Idag ett filmtips: Aberdeen

Aberdeen är ett starkt drama och så här skriver filmtipset:

Utspridda lever far, mor och dotter helt avgränsade liv och med helt olika inriktningar. När Kaisas mor ber henne åka till Norge för att hämta sin alkoholiserade far, ser hon det som vilken arbetsuppgift som helst för en advokat. Hon skall helt enkelt uppsöka klienten och därefter slussa hem honom och lämna honom för rehabilitering. Det visar sig vara lättare sagt än gjort.

I korthet har vi här en mångbottnad och otroligt fin film. Skådespelet bländar, både det svenska och det med skotskt ursprung. Filmen puttrar fram och till en början får man känslan av "en vanlig film", med manus direkt taget från mallen. Men ju mer tid som går desto mer sticker den ut. Soffmys garanteras, gärna tillsammans med någon man tycker om eller ett glas rött.

Lite info:

Regi:    Hans Petter Moland
Manus:    Hans Petter Moland
Kristin Amundsen
Producent:    Petter J. Borgli
Foto:    Philip Øgaard
Musik:    Zbigniew Preisner
Scenograf:    Janusz Sosnowski
Klippning:    Sophie Hesselberg
Synopsis:    Lars Bill Lundholm
Verkställande producent:    Tom Remlov
Filmkonsulent:    Reidar Jönsson (Svenska Filminstitutet)


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5