Author: Bogart Holmgren
Kalender
<<  april 2018  >>
tiontofr
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Blogroll

  Ett lysande exempel på hundars och katters skillnader i medgörlighet är väl det faktum att det tillverkas hundkläder. Är det verkligen ingen som funderat på varför hundar har någonting som kallas P-Ä-L-S! Inte ens frusna gamla överklasstanter funderar väl på att dra på en stickad tröja ovanpå sin minkpäls som de inhandlat 1938.

  Försök sätta kläder på en katt och den ser dig som din värsta fiende och tar fram lejonet i sig själv...tills nästa gång du ger den mat, vill säga.

  en hundstackare av idag

  Currently rated 1.0 by 1 people

  • Currently 1/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  skrivet den 28 augusti 2008, 09:38 av Admin

  Såg de båda senaste Båtsman-filmerna med C Bale i helgen. För er som ännu inte sett The Dark Knight kan jag verkligen rekommendera denna rulle. Den känns mer som en äkta Läderlappsfilm. Detta mycket tack vare de välkända skurkarna Jokern och Two-Face (eller dubbelnyllet som han kallas i Sverige). Vad hade Begins för skurkar egentligen - en ledare av en asiatisk sekt med lång mustasch?

  Lejonet spinner - The Dark Knight

  Rollprestationerna var hyggliga - Christian Bale fortsätter att growla överdrivet (undrar hur många tagningar som fick brytas p.g.a. att densamme börjat panikhosta?) så fort kan kommer i närheten av svart läder, medan han kör på med sin vanliga Bale-röst som vanliga Bruce Wayne. Tragiskt bortgångne Heath Ledger gör en tolkning av Jokern som skiljer sig en del från Jack Nicholsons variant. Å andra sidan var Jokern i ursprungliga Batman från åttiotalet enbart Jack Nicholson i pajasdräkt, ingen regissering nödvändig, bara sätt på Nicholson grönt hår och en lila kavaj och säg "kör så det ryker", så har du Jokern i ett nötskal. Ledgers Joker idiotskrattar mindre - desto mer fokus är det på psyk-stirrning och ett ständigt slafsande med sin ketchupröda trut. Vad gäller övriga roller har Katie Holmes ersatts av Maggie Gyllenhaal i rollen som Rachel, vilket sänker "trovärdigheten", eller hur man skall uttrycka det, i viss mån. Two-Face gestaltas i The Dark Knight av betonghakan Aaron Eckhart. En roll helt olik den som spelas av Tommy Lee Jones i Batman Forever, som ju också var mer serietidningsbetonad.

  Sammanfattningsvis - The Dark Knight känns som en klassisk Batman-rulle vars still känns igen från de två första, fast maffigare och hårdare, då 20 års producering av actionfilm gjorts sedan dess, som naturligtvis måste bräckas.

   

  Relaterat

  Vill även passa på och tipsa om Internet-profilen James Rolfes som vanligt mycket underhållande videor. Här naturligtvis Batman-relaterat:

  Angry Video Game Nerd - Nörden drar på sig lägerdräkten och sätter tänderna i klassiska Batmanspel till NES och andra klassiska spelplattformer.
  [ del 1 / del 2 ]

  Cinemassacre's Batathlon - Går igenom historiken kring Batman och recenserar alla filmer och tv-serier (dock inte de tecknade varianterna).
  del 1 / del 2 / del 3 ]


  Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  skrivet den 14 augusti 2008, 08:42 av Admin

  På svenska nyhetssajter, t.ex. Aftonbladet och DN, står det en massa om OS i Peking och dess pågående invigning, men jag ser ingenstans huruvida Thurston Moore m.fl. har landat i Sverige än. Skandalöst!

  För vem är egentligen intresserad av att se massa fåntrattar i short, precis uppstigna ur ett spa på något highroller hotel gå omkring och vifta med fanor? OS är för kommersialiserat - vad är det för fel på finnkampen...ôm en säjer? Nu kom jag ifrån ämnet lite grann - min poäng är i alla fall:

  Mer om Sonic Youth i Götebörg, mindre om fanbäring i Peking - om man säger.

  __________________________________________
  Fotnot: Som vi alla vet spelar Sonic Youth på Way Out West ikväll

  Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  skrivet den 8 augusti 2008, 14:42 av Admin

  Hade planerat se den nya Batman-rullen i helgen, då vädret äntligen blivit lite svalare (läs: under 50 &#!¤% grader). Då min erfarenhet säger att det sällan brukar vara fullsatt på bio i dagens tider med hemmabio, hi-def och bittorrent inte minst!

  Dock så var jag inte ensam om att vänta in svalkan - bion var fullsatt och min mun formade ett upponedvänt 'U'.

  En annan sak - varför heter Bruce Wayne's alter ego inte längre Läder-lappen? Det var väl en tuff översättning? Själv skulle jag översätta Batman & Robin till Lädervårtgårdsmannen och Den maskerade cirkusappojken ger Frys-Arnold på nöten.

  Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  skrivet den 4 augusti 2008, 14:33 av Admin