Author: Bogart Holmgren
Kalender
<<  april 2018  >>
tiontofr
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Blogroll

  Märkte nyss att industrirockarna Filter släppt ett nytt album, kallat Anthems for the Damned. I min vetskap har bandet varit splittrat sedan fem år tillbaka eller så, sedan bandets kreativa motor Richard Patrick bildade bandet Army of Anyone tillsammans med bröderna DeLeo från insomnade Stone Temple Pilots.

  Var ju en trevlig fredagsöverraskning. Kanske ingen nyhet för den mest uppdaterade, men ändå...

  Filter - Anthems for the Damned

  Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  skrivet den 27 juni 2008, 13:21 av Admin

  (Ytterligare ett) störande fel i Windows
  En skärmbild som retat gallfebern på mig under hela gårdagen.  

  Bytte i helgen upp mig till Media Center 2005-varianten av Windows XP Pro för att kunna dra nytta av dess fina kompatibilitet med X360. Allt funkade finfint tills jag skulle installera ett käckt program kallat Media Center Extender, som är den slutgiltiga uppdateringen man behöver för att uppnå kommunikation till konsolen... varpå ovanstående bild visas!

  Har sedan dess testat att avinstallera ALLA Windows-uppdateringar. Sedan när jag skall installera dem på nytt fungerar inte Windows Update. Tömmer cachen i IE, rensar Windows Update-distributionen och lyckas återinstallera uppdateringarna. Testar återigen Media Center Extender, varpå ett fönster dyker upp som packar upp filer, återigen följt av felmeddelandet ovan...

  LEJONET RYTER!!!!!

  Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  skrivet den 23 juni 2008, 17:04 av Admin

   

  Trälådor är förmodligen det ultimata tecknet på idéfattigdom i modern speldesign. Dessa behållare i trä har spridits ut som strössel på mjukglass i så gott som alla moderna spel inom action- och FPS-genrerna sedan 3D-grafiken blev standard. Deras enda syfte, förutom utfyllnad och rumslig dynamik är den tämligen begränsade interaktiviten att förstöras!

  De fungerar tämligen illa som skydd för fiendens eld, då de så lätt går sönder. De är heller inte speciellt spännande att förstöra, då den enda ljudeffekten blir något i stil med "Krrrkkk!" tillsammans med den storslagna visuella upplevelsen (INTE!) av ett gäng lösa plankor på marken.

  Så frågan är varför lådorna är så vanliga - det måste väl finnas annat förstörbart man kan lägga i spel än träbord, stolar och en och annan explosiv bränsletunna. Visst har det blivit bättre med åren - tack vare mer kraftfulla spelmaskiner kan fler objekt göras dynamiska och förstörbara jämfört med tidigare. I en gammal klassiker som Goldeneye 007 till Nintendo 64:an, var man impad av hur mycket av banornas miljöer som kunde förstöras, trots att detta i princip bara innefattade just trälådor, enklare möbler och vissa fönster. Jag tror att trälådorna är en kvarleva från den här tiden, då man ville ha med någonting enkelt för hårdvaran att deformera med sin begränsande prestanda.

  Därav utses trälådan som den första i serien klyschor i spel. Oavsett hur ointressanta de må vara, har de en given plats i elektroniska spel.

  Currently rated 3.0 by 1 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  skrivet den 18 juni 2008, 13:02 av Admin

  Läste just på IDG om ett företag som anser sig ha patent på länkade bilder på webbsidor - en liten bild som vid klick visar bilden i ett större format. Följaktligen har företaget börjat fakturera webbsidesägare som anammar denna princip.

  Företaget menar dock att sidor som bara innehåller text men inga bilder behöver inte teckna någon licens. Wow vad generöst!
  Undecided

  Seriöst - hur många sidor använder INTE länkade bilder?

  Vilken affärsidé - fakturera HELA Internätet (iaf det surfbara)! Men varför sluta där? När de ändå håller på, varför inte kräva licens för att få dricka vatten, gå på två ben, sjunga värmlandsvisan eller blinka med ögonen med jämna mellanrum?

  Currently rated 5.0 by 1 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  skrivet den 3 juni 2008, 08:45 av Admin